Novo ruho Vidovdanskog naselja

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Vidovdansko naselјe gde JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju ulica.

“U toku su radovi na asfaltiranju ulica na teritoriji MZ „Vidovdansko naselјe“, a obilazak do sada urađenog je i odlična prilika da razgovaramo sa građanima ovog dela grada i da čujemo koje su njihove potrebe i zahtevi. Čuo sam, između ostalog, da su neki stanovnici ovog dela grada čekali preko 40 godina da dobiju asfalt koji je sada postavlјen u osam ulica, ali smo isto tako dobili i zahteve da se još šest ulica asfaltira kako bi se ovaj deo Vidovdanskog naselјa infrastrukturno kompletirao. Svesni smo toga da i dalјe ima velikih izazova. Mi smo na teritoriji ove Mesne zajednice u prethodnim godinama uradili 11 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 145 miliona dinara, dok radovi na asfaltiranju ulica iznose oko 12 miliona dinara. Na zahtev građana, nastavlјamo sa asfaltiranjem preostalih lokacija i rešavamo problem sa lošim pritiskom u vodovodnim cevima koji se pojavlјuje u domaćinstvima. Dakle, sledeći zadatak nam je da izvršimo pripremu projektne dokumentacije za povećanje kapaciteta vodovoda u ovom delu grada. Takođe, ono što je značajno za stanovnike Klise i Vidovdanskog naselјa, počinje izgradnja novog kulturnog centra na prostoru nekadašnje Mesne zajednice „Slana bara“, zatim, a kreće i izvođenje radova na kanalizacionom slivu na potezu Ulice Baje Pivlјanina koji samo u prvoj fazi iznose preko 100 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik i pohvalio trud i zalaganje radnika JKP „Put“ koji vredno rade i na visokim temperaturama.

Do sada je završena priprema i asfaltiranje u više ulica na Vidovdanskom naselјu, a to su Gazimestanska ulica od Ulice Živojina Ćuluma br. 46, Ulica Milenka Stojkovića do Gazimestanske, Ulica Milenka Stojkovića do Ulice Nikanora Grujića, Ulica Koče Vasilјevića, Svetislava I. Petrovića, Zidarska ulica i Koče Vasilјevića.

U toku je asfaltiranje dela Gazimestanske ulice i Ulice Boška Novakovića, a do početka školske godine urediće se saobraćajne površine u Javorovoj ulici, kod škole.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments