Novosađani narednih mesec dana imaju priliku da učestvuju u kreiranju igre „Monopol Novog Sada“ i da svojim glasom daju predlog za omiljena popularna mesta, znamenitosti i ulice, koja će se naći na tabli.

Na Fejsbuk stranici Monopol Srbija od danas https://www.facebook.com/monopolyserbia/ građani mogu da daju predloge za polja na tabli najpopularnije drušvene igre gde će se naći detalji i vizuelni prikazi koji se povezuju sa glavnim gradom Vojvodine.

„Očekujemo da će Novosađani glasati za najznačajnije stvari iz Novog Sada, koje su važne u oblasti kulture, turizma, umetnosti, sporta, trgovine“, kaže direktor razvoja firme „Winning Moves“ Lazar Vuković.

Monopol je prepoznao Novi Sad kao važnu destinaciju, a sada su građani na potezu da svojim glasom odrede poziciju na tabli.

„Izuzetno nam je drago što je Egzit festival bio među prvim organizacijama koje su podržale prvobitno izdanje Monopola Srbija, a zatim i novosadsko izdanje jedne od omiljenih društvenih igara na svetu“, kaže pr Egzita Bojana Kozomora. „Nadamo se da će nosilac titule “Najbolji veliki evropski festival” – Egzit, za 18. rođendan dobiti svoje polje na novosadskoj tabli Monopola, kao jedan od simbola našeg grada, a očekujemo da će mnoge generacije stasati gradeći crvene hotelčiće na našem polju

Ta igra utiče na razvoj kreativnosti i takmičarskog duha, kao i snalažljivosti igrača, te će tako Monopol Novi Sad doprineti boljem upoznavanju buduće prestonice kulture.

„Monopol ima određenu vrstu metafore – uči ljude koliko je važno ulaganje, jer ulaganjem u određenu nekretninu podižete vrednost iste u ekonomskom, političkom, socijalnom i kulturološkom smislu, što je slično i samom projektu Evropske prestonice kulture“, poručio je direktor fondacije “Novi Sad 2021” Nemanja Milenković. „Čim se Monopol odlučio da za svoje novo izdanje odabere upravo Novi Sad, pokazuje da se naš grad već pozicionirao i da je to zapravo brendiranje destinacija na kojem mi treba da radimo. Kad imamo grad koji ima jedan od najboljih svetskih festivala i koji je ujedno i Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, to je svakako destinacija koja se ne zaobilazi.“

Monopol Novi Sad biće pušten u prodaju u septembru ove godine.

izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments