Grand Prix festivala „Ohrid waves” pripao horu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu „Musica sanat” i Narodnom orkestru Ansambla „Vila”

Na 15. Međunarodnom festivalu folklora i horova “Ohrid waves”, održanom od 23 do 27.jula ove godine u Ohridu u Severnoj Makedoniji učestovovalo je oko 40 ansambala sa preko 900 učesnika iz Litvanije, Bugarske, Rumunije, Izraela, Hrvatske, Ukrajine, Кanade, Turske, Mađarske, Moldavije i Srbije: folklorni ansambli, horovi, orkestri, solo pevači i pevačke grupe.

Hor Medicinskog fakulteta UNS “Musica sanat” nastupio je zajedno sa Narodnim orkestrom Ansambla “Vila” na dve festivalske večeri. Program je obuhvatao solo (a capella) horske numere, orkestarske instrumentale i zajedničke numere.

Saradnju koja traje već dugi niz godina između muzičkih rukovodioca hora i orkestra i velikog broja zajedničkih nastupa krunisala je ova zajednička nagrada.

Za zajednički nastup finalne večeri festivala, Hor i Orkestar su dobili najviše priznanje festivala “Grand prix” i prvu nagradu publike.

Za izuzetan nastup i održavanje visokih umetničkih standarda u vođenju hora i izvođenju muzičkih numera pohvale od žirija i organizatora dobili su dirigent hora Medicinskog fakulteta UNS „Musica sanat” prof mr Hermina Guga Sarka i šef Narodnog orkestra Ansambla „Vila” Dragan Narančić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments