Foto: www.nocistrazivaca.rs

Proslava je počela još 15. novembra, ali iščekivanje se isplatilo, jer će jedanaesta Noć istraživača u svom matičnom gradu početi danas.

-Zbog cele situacije sa pandemijom korona virusa, ove godine Noć istraživača održaće se suprotno onome kako je zamišljeno od strane Evropske komisije, da nauku i naučnike izvedemo petkom uveče na mesta gde se građani nalaze. Ovaj put idemo u digitalnom svetu- započeo je za portal NS Uživo Vladimir Todorović, koordinator projekta Noć istraživača.

Ove godine, svi zainteresovani će moći da uživaju u Noći istraživača 27. i 28. novembra putem aplikacije i samostalno probaju neke eksperimente urade i prouče.

-Ono što smo želeli ovom aplikacijom, i postigli njome, je da svi oni koji koriste aplikaciju dobiju vođenje kroz samu izložbe, eksponate i eksperimente, sa naučnicima poput Marije Kiri ili Albert Ajnštajn, u zavisnosti koji je eksperiment- nastavio je Vladimir.

Sama aplikacija, koju možete skinuti na www. ima više nivoa. Jedan je da mogu da skupljaju naučne trofeje, na virtuelnoj mapi, a kada skupe svih deset trofeja u ormar trofeja, oni mogu doći u Rektorat Univerziteta u Novom Sadu gde ih u kratkom druženju sa našim mladim naučnicima očekuju i male nagrade.

-Sve sadržaje, linkove ka aplikaciji, ka Vajber stikerima koje smo napravili za ovu godinu, možete pronaći na jednom mestu, na sajtu www.nocistrazivaca.rs- rekao je Vladimir.

Autor: Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments