Trend masovne gradnje novih stambenih i poslovnih kompleksa, jedna je od pozitivnih stvari koje su obelezile tekuću godinu. Iako kranovi dominiraju novosadskim nebom nekoliko godina unazad, 2020. je sa sobom donela niz novih projekata koji će zauvek izmeniti izgled Novog Sada.

U anketi koji smo sproveli, naši sugrađani su nam podelili svoje različite stavove, ipak ono čega se većina Novosađana slaže jeste najprestižnija lokacija.

Radnička ulica

Tragovi stare industrijske zone gotovo da su nestali. Kaldrma po kojoj je Radnička ulica prepoznatljiva, jedini je svedok njene vredne prošlosti.
Trenutno u ovoj ulici postoje tri aktivna gradilišta, a u najavi je izgradnja još luksuznih stambenih objekata. Stanovi u Radničkoj, neretko se rasprodaju već pri samom početku radova. Zašto je ova lokacija toliko tražena i zašto je većina smatra najprestižnijom adresom u gradu?

Radnička ulica nalazi se na desetak minuta hoda od pešačke zone grada. U ovoj ulici postoji osnovna škola, najmoderniji državni vrtić kao i privatna predškolska ustanova. Blizina suda i Spensa još je jedna od prednosti Radničke, zbog čega je ova lokacija popularna i među novosadskim advokatima. Na broju 22a nalazi se Prirodnjački muzej, čija stalna postavka predstavlja bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti naše zemlje.

Naši sugrađani smatraju da je bezbednost važan faktor pri odabiru lokacije za novi porodični dom, a mnogi od njih ističu da je Radnička jedna od najbezbednijih. Policijska stanica Stari grad nalazi se upravo u ovoj ulici.

Koliko je ovaj deo grada atraktivan kupcima nekretnina kazuje činjenica da susedne ulice prolaze kroz podjednako veliku građevinsku transformaciju. Trenutno se gradi novi stambeni objekat u Lovćenskoj ulici, a u najavi su i projekti na uglu Radničke i Stražilovske ulice. I cene govore o ekskluzivitetu ovog dela šireg centra. Investitori u navedenim ulicama za svoje kvadrate traže između 2500 i 3000 evra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments