Na graničnom prelazu Horgoš, u noći između utorka i srede carinici su zaplenili neprijavljene švajcarske franke.

Na ulaznoj strani prelaza Horgoš, u ponoć između utorka i srede na red za kontrolu stigao “bmv X5” austrijskih registracija kojim su ka Srbiji putovali muškarac i žena.

Oni su carinicima prijavili dozvoljeni iznos novca, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da se kod 51-godišnje Novosađanke koja je putovala na mestu suvozača nalazi još 20.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

Na istom prelazu, takođe oko ponoći, na red za kontrolu stigao je i “mercedes benc“ nemačkih registracija kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao stariji bračni par turske nacionalnosti sa nemačkim državljanstvom.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca sa sobom nose, putnici su odgovorili da svako od njih ima po 10.000 evra, a da je sav novac smešten u ženinoj tašni.

U pomenutoj torbici se međutim nalazilo 32.300 evra spakovano u koverte, pa je supružnicima vraćeno po 10.000 evra, dok je neprijavljeni deo novca iznad dozvoljenog limita privremeno zadržan do okončanja postupka protiv 63-godišnjeg vozača, saopštila je Grupa za odnose s javnošću Upravine carina.

Izvor: Dnevnik

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mare
18/07/2019 14:25

Privremeno zadržan.