Zimska služba JKP “Put” radi punom parom sa 25 vozila. Čišćeni su gradski putevi i prigradska naselja. Tokom današnjeg dana nastavljaju se dežurstava zimskih službi.

Kiša koja je padala u toku prethodnog dana i u noćnim časovima prešla u sneg nije poremetila odvijanje gradskog saobraćaja. Glavne saobraćajnice i ulice prvog i drugog stepena prioriteta su prohodne.

Na čišćenju saobraćajnica u gradu angažovano je 25 ekipa kako bi se obezbedio nesmetano kretanje saobraćaja i građana.

– Rade se pretežno ulice prvog i drugog prioriteta, prioritet su ulice kojim ide javni prevoz, dok se na sremskoj strani rade i manje saobraćajnice, jer je snežni pokrivač na tom delu nešto veći – rekao je šef zimske službe JKP “Put” Gojko Etinski.

Problem na koji nailaze ekipe JKP “Put” je i zadržavanje vode na kolovozu koji je najčešći u delovima gde su postavljene više bankine, što predstavlja pretnju za bezbedno odvijanje saobraćaja u toku ledenih dana.

Pored JKP “Puta” u čišćenje grada su uključena i druga preduzeća, a to su “Čistoća”, “Zelenilo” koje čiste trotoare i “Parking Servis” koji održava parking mesta, ali i preduzeća “Tržnica” i “Lisje” koja nisu uključena u rad same zimske službe, već so koriste za čišćenje pijaca i groblja.

Zimska služba “Gradskog zelenila“ je od 6 časova na terenu. Uklonili su sneg sa autobuskih stajališta, pešačkih prilaza mostovima i pešačkih staza na njima, 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, staza u parkovima.

Ekipe “Tržnice” obavljaju svakodnevno čišćenje pijaca, ono se sprovodi redovno, svakodnevno na svim pijacama. Sve novosadske pijace su prohodne i tezge očišćene za nesmetani rad prodavaca i posete kupaca. Tako da sneg nije bitno uticao na rad “Tržnice”, pijačni prostori su očišćeni tokom noći i pijace su jutros spremno dočekale i zakupce i posetioce.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments