U susret Novosadskom džez festivalu, 21. po redu, čiji će glavni koncertni program biti održan od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Glavni program ovogodišnjeg Novosadskog džez festivala odvijaće se od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Svake večeri nastupiće po jedan domaći bend, a gostovaće i bendovi iz Evrope. Festival će otvoriti “Aleksandar Dujin orkestra”. Potom će nastupiti duo “Trovesi – Coscia” iz Italije, a prvo veče ovogodišnjeg džez festivala zatvoriće Jamison Ross.

Drugi dan džez manifestacije, 15. novembar, otvoriće Jelena Jovović & Jazz Junction. Zatim, nastupiće bend iz Austrije – Worry Later i na samom kraju George Garzone & Crescent.

Poslednji dan džez festivala, 16. novembar, biće obeležen nastupima kvinteta Milana Stanisavljevića, trija David Aubaile “Thinko” i Lizz Wright. Na kraju svakog dana u okviru glavnog programa džez festivala biće upriličen Jam Session.

Ulaznice će biti u pretprodaji od subote, 2. novembra na blagajni Kulturnog centra Novog Sada u periodu od 16 do 22 časa, a nedelju dana kasnije u Srpskom narodnom pozorištu od 11 do 21 čas. Cena kompleta je 2200 dinara, a pojedinačne ulaznice su 800 dinara.

I ove godine festival su omogućili: Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Fondacija “Novi Sad 2021”, OTP banka, Radio televizija Vojvodine, KS “Svilara”, Srpsko narodno pozorište, gradovi Evropske prestonice kulture i mnogi drugi. Takođe, podršku su pružili i Austrijski kulturni forum, Francuski institut u Srbiji i Italijanski institut u Beogradu, kao i mediji, prijatelji ovog festivala.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments