Održana je konferencija za novinare povodom najave trećeg Novosadskog Oktoberfesta koji će biti održan 19. i 20. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

O samom festivalu i ovogodišnjem programu govorili su i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, organizator i predsednik Color Press Group Robert Čoban, frontmen grupe Orthodox Celts Aca Seltik i predstavnik orkestra Kredarice Branko Veselinović.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je prethodni Novosadski Oktoberfest bio izuzetno dobar, s obzirom na to da je 15 hiljada ljudi posetilo ovu manifestaciju.

“Ove godine prvi put imamo i premijeru piva, a važna informacija je da će bina biti orijentisana drugačije nego prethodnih godina kako bi posetioci mogli da uživaju u boljem zvuku”, istakao je Slobodan Cvetković.

Predsednik Color press Group Robert Čoban rekao je da je Novosadski Oktoberfest ušao među prvih deset, po posećenosti, gradova u svetu u kojima se organizuje ta manifestacija.

“Festival je prošle godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i desetina zanatskih, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći”, naglasio je Robert Čoban.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji.

“Novosadski Oktoberfest je za kratko vreme postao bitan deo turističke ponude Novog Sada, i slobodno možemo reći da je to manifestacija za koju se traži karta više”, rekao je Milorad Radojević.

Frontmen grupe Orthodox Celts Aca Seltik je rekao da njihovi koncerti u Novom Sadu uvek prerastu u spektakl, i obećao svim posetiocima dobru svirku i prijatan provod na festivalu. Branko Veselinović predstavnik orkestra Kredarice je najavio da će se njegov orkestar, kao i prethodne dve godine, potruditi da svima donesu zvuke sa Alpa i iz Minhena, kako bi se što više približili pravom minhenskom festivalu.

U bogatom muzičkom programu nastupiće Hladno pivo, Orthodox Celts, Love Hunters, Dejan Petrović Big bend, Zvonko Bogdan, Zbogom Brus Li, i Psihomod pop.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments