Odlukom Kriznog štaba, od sutra ujutru ponovo rade tržni centri širom Srbije. Za Novosađane to znači da će od ponedeljka ponovo moći da kupuju u buticima i prodavnicama Promenade, Merkatora, Bazara i zatvorenog dela ritejl centra BIG.

Radno vreme može početi najranije u 6 časova ujutru, a može trajati najkasnije do 22 časa. U većini slučajeva, novosadski tržni centri i u redovnim uslovima poslovanja radni dan završavaju upravo u ovo vreme.

Zatvoreni ostaju ugostiteljski objekti koji posluju u okviru tržnih centara, a nemaju prostor namenjen za letnju baštu. Vlasnicima ovih restorana i kafića dozvoljena je jedino šalterska prodaja hrane i pića.

Uprave tržnih centara u obavezi su, da na ulazu u objekte, istaknu korisnu površinu prostora, kao i maksimalan dozvoljen broj ljudi. Centri površine do 500 kvadratnih metara moraju imati imenovanog korona redara, osobu koja je zadužena za kontrolu poštovanja propisanih mera. Oni većih kvadratura, i sa više od jednog ulaza, u obavezi su da angažuju veći broj ljudi na ovom zadatku.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Svetlana
12/04/2021 09:44

A ko je u javnom prevozu zadužen za kontrolu?????