NOVOSADSKI UNIVERZITET MEĐU PRVIH 300 NA ŠANGAJSKOJ LISTI Za dve naučne oblasti našao se na prestižnoj listi

Foto: FF
Univerzitet u Novom Sadu plasirao se među prvih 300 u dve od ukupno 54 naučne oblasti na najnovijoj Šangajskoj listi po kojoj se rangiraju naučna polja.

Univerzitet u Novom Sadu nalazi se između 201-300 mesta iz oblasti nauke o hrani i tehnologiji hrane.

Takođe, novosadski univerzitet se nalazi između 201-300 mesta iz oblasti ugostiteljstva i menadžmenta u turizmu.

Pored Univerziteta u Novom Sadu na ovogodišnjoj Šangajskoj listi za naučna polja nalaze se i beogradski, niški i kragujevački univerzitet, prenose Gradske info.

Univerzitet u Beogradu plasirao se među prvih petsto u 13 od ukupno 54 naučne oblasti. Najbolji plasman ostvario je iz oblasti nauke o hrani i tehnologije hrane gde se nalazi između 51-75 mesta.

Univerzitet u Nišu nalazi se između 401-500 mesta iz oblasti matematike, a Univerzitet u Kragujevcu između 201-300 mesta iz oblasti kliničke medicine.

Šangajska lista po naučnim oblastima objavljuje se od 2009. godine, i to mesec dana pre rang-liste najboljih svetskih univerziteta.

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 901. i 1000. mesta na globalnoj rang listi najboljih svetskih univerziteta The Academic Ranking of World Universities (ARWU) koju objavljuje Univerzitet Šangaj Đao Tong (Shanghai Jiao Tong) u NR Kini, a odnosi se na 2021. godinu. Šangajska lista najboljih svetskih univerziteta za ovu godinu bi trebalo da bude objavljena sredinom avgusta meseca.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti