Voda u Novom Sadu je ispravna i kontroliše se na svakih 45 minuta, poručuju iz JKP ”Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, nakon što se društvenim mrežama proširila poruka sa lažnom informacijom o neispravnoj vodi za piće. U toj poruci se ne navodi koji grad je u pitanju. 

”Ne postoji kontrolisanija namirnica od vode. Pored naših laboratorija, ispravnost i kvalitet vode se svakodnevno kontroliše i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Provera kvaliteta se u laboratorijama Vodovoda vrši na svakih 45 minuta. Proverava se hemijska i mikrobiološka ispravnost. Uzorci vode se uzimaju tokom sve tri faze prerade vode, počev od vode iz samih bunara, zatim tokom faze aeracije, druge faze – filtracije, treće faze – dezinfekcije i na kraju kao krajnji prerađen proizvod koji pijemo”, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Iz Vodovoda podsećaju da je širenje panike, nereda te iznošenje neistinitih i neproverenih informacija krivično delo protiv javnog reda i mira za koje je predviđena novčana kazna i kazna zatvora do 3 godine.

Povodom lažne informacije koja se jutros prvo proširila među građanima Beograda, oglasio se i Beogradski vodovod, koji poručuje da je voda u tom gradu potpuno ispravna.

Autor: nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zdravko
14/06/2018 14:33

Zasto se ne vidi da je progutala vodu? I da li je prezivela. Neka napravi snimak za 24h i 72h sa novinama i datumom vidljivim