foto: Pokret gorana Vojvodine

“Novosadsko proleće” , tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje vrta održaće se od 20. do 24. marta na prvom spratu novosadskog Spensa. Posetioci će i ovog puta na jednom mestu moći da pronađu sve što je potrebno za prolećno uređenje bašte.

Manifestacija je otvorena za posetioce svakog dana od 8 do 20 časova, a u subotu do 17 časova. Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.

Svečano otvaranje 28. “Novosadskog proleća” biće u utorak, 20. marta u 11 časova.

Na samom otvaranju će nastupiti Škola tambure “Sava Vukosavljev” – Centar Tamburaške kulture, Novi Sad (pod rukovodstvom Zorana Bugarskog Brice, Marka Parčetića i Stefana Mihajilovića). Tada će zvanično biti otvorene i izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložba starih i umetničkih zanata.

Osim izložbi, “Novosadsko proleće” čine i brojni stručni, obrazovni, kulturni i zabavni sadržaji, a za decu su pripremljene kreativne radionice i predstave.

Posetiocima će biti predstavljen i program Za čistije i zelenije škole u Vojvodini, a zajedno sa Pokretom gorana Novog Sada,  Pokret gorana Vojvodine predstaviće i ekoturističku ponudu ove sezone u Sremskim Karlovcima. Posetioci će imati prilike da kandiduju potencijalne dobitnike Crnog i Zelenog lista – odnosno zagađivača i zaštitnika životne sredine za 2017. godinu.

Organizator Novosadskog proleća je Pokret gorana Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Regionalnog centra za životnu sredinu i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju.  Prijatelji manifestacije su JP “Vojvodinašume” i JVP “Vode Vojvodine”.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments