Niste sigurni šta želite da pripremate za predstojeći vikend? Donosimo vam dva fantastična i ukusna jela koja se lako spremaju!
KRMENADLE PO SOSINOM RECEPTU
Sastojci:
svinjske krmenadle s kostima 1 kg
crni luk 3 komada
svinjska mast 20 g
so 10 g
biber 5 g
Priprema:
Meso posolite i pobiberite s obe strane, u dubljem tiganju stavite mast da se otopi i zagreje i u nju ubacite crni luk sečen na kockice. Kada luk omekša dodajte meso i pecite ga lagano sa obe strane da dobije zlatno žutu boju. Nalijte vodom i poklopite tiganj i dinstajte na laganoj vatri, po potrebi dodajte vodu, kuvajte dok meso skroz ne omekša.
Način posluženja:
Služite toplo uz cušpajz
ĆURKA NA PODVARKU NA BAKIN NAČIN
Sastojci:
ćureće grudi 800 g
kiseli kupus 2 kg
crni luk 3 komada
lovorov list 4 komada
aleva paprika 5 g
so 5 g
biber 3 g
Priprema:
U odgovarajućoj šerpi zagrejte ulje i na ulju najpre propržite meso.Meso izvadite, ispržite i odložite u stranu. U ulje u kome je proprženo meso dodajte sitno seckani crni luk da se prodinsta, nakon kratkog dinstanja u luk dodajte kiseli kupus koji ste prethodno isekli na tanke trake i pržili oko pola sata.
Bitno je da jelo stalno mešate kako se ne bi zalepilo za dno posude
Nakon prženja luka s kiselim kupusom dodajte alevu papriku, biber u zrnu, nekoliko listova lovora i posolite. Začinjeni kupus preručite u odgovarajuću posudu koja može da stane u rernu. Pecite oko 2 sata dok kupus ne omekša, posudu sa podvarkom potom prekrijte folijom, bitno je da tokom pečenja ne mešate podvarak. Kada kupus omekša, skinete foliju i na kupus složite ćureće grudi i vratite u rernu na nekoliko minuta da se sve zajedno zapeče.
Način posluženja:
Servirati u odgovarajućoj zagrejanoj činiji i služiti toplo
Prijatno!
nsuzivo.rs
A to što je u toku uskršnji post?