Ekipa NS Uživo jutros je bila sa radnicima Zimske službe JKP Put, kako bismo se uverili kakvo je stanje na terenu i potražili odgovore na pitanja naših sugrađana šta trenutno rade službe zadužene za čišćenje puteva, koje ulice su prohodne i kada će saobraćaj biti normalizovan.

Pogledajte šta su jutros radili zaposleni u Zimskoj službi:

Prema rečima ekipe Zimske službe JKP ”Put”,  trenutno su očišćene sve ulice 1. prioriteta u gradu, odnosno one kojima saobraćaju vozila GSP-a. U toku je čišćenje ulica 2. i 3. prioriteta, koje će uskoro biti potpuno očišćene i prohodne.

”Danas je na gradskim ulicama u svakom momentu između 32 i 35 vozila i 17 mašina, dok je tokom noći na terenu bilo 30 vozila i 15 mašina. Većina vozila imaju i grtalicu i posipač soli”, kažu u JKP ”Put”.

Foto: nsuzivo.rs

Iz Zimske službe napominju i da sve trase na sremskoj strani grada u ovakvim vremenskim prilikama spadaju u puteve 1. prioriteta, jer kada pada sneg neophodno je da ti putevi budu što pre raščišćeni zbog specifične konfiguracije terena.

”Na sremskoj strani, deo trasa pripada redu državnih puteva, ali u ovakvim vremenskim prilikama gradske službe čiste i te puteve, ukupne dužine oko 200 kilometara, pored 600 km puteva koji su u našoj redovnoj nadležnosti”,  napominju u JKP Put.

Kada ima leda na putu, so koja se posipa efikasna je samo na temperaturama do -7 stepeni, a posipanje rizle se izbegava da se ne bi oštetila vozila koja učestvuju u saobraćaju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments