Radovi se realizuju u okviru projekta “Čista Srbija”. Procenjena vrednost svih investicija iznosi preko 180 miliona evra

Novi Sad će u okviru investicionog programa “Čista Srbija” završiti gradnju kanalizacije u svim naseljima, a u pojedinim delovima grada biće zamenjene stare i dotrajale kanalizacione cevi.

A biće izgrađeni i centralni prečistači u Čeneju i Rokovom potoku.

ZAŠTITA DUNAVA

Procenjena vrednost svih investicija iznosi preko 180 miliona evra. Očekuje se da će nakon izgradnje prečistača Dunav biti zaštićen. U Gradskoj kući ističu da su u toku pripremne radnje za realizaciju projekta, a da se početak izvođenja radova očekuje se u narednom periodu.

– Više od 40 odsto novca biće utrošeno za izgradnju samog centralnog prečistača, a ostatak na objekte i mrežu u njegovoj funkciji. U toku su pripremne radnje za realizaciju projekta, a izgradnja je planirana fazno. Početak izvođenja radova očekuje se u narednim nedeljama, a rok izvođenja radova je najduže tri godine od potpisivanja ugovora za svaku pojedinačnu fazu – rekli su za NS uživo u Gradskoj kući.

Gradi se kanalizacija, kolektori i prečistači: Procenjena vrednost svih investicija iznosi preko 180 miliona evra

RADOVI U CELOM GRADU

Pre gradnje centralnih prečistača biće izgrađeno više kanalizacionih kolektora. U ulici Maksima Gorkog, zatim duž Futoške i Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, kao i ulici Miše Dimitrijevića i na Bulevaru kralja Petra I. Takođe će biti izgrađeni kolektori na Podbari od Daničićeve ulice duž Šumadijske, Episkopa Visariona i Dušana Vasiljeva do ulice Marka Miljanova. Kao i od ulice Pariske komune do Kisačke ulice u Novom Sadu. Kolektor se gradi i duž celog Temerinskog puta i Primorske ulice.

Na Limanu 1 i 2 će pored zamene kompletne kanalizacione mreže biti izgrađeni i kolektori

NOVE CEVI UMESTO STARIH

Na Podbari će stara kanalizaciona mreža biti zamenjena novom. Radovi se odvijaju u četiri faze.

A na Limanu 1 i 2 će pored zamene kompletne kanalizacione mreže biti izgrađeni i kolektori. U toku je gradnja kanalizacije na Čeneju, gde će biti izgrađen i Centralni prečistač otpadnih voda.

Biće izgrađena kanalizaciona mreža sa crpnom stanicom duž Bulevara Evrope, od ulice Primorske do Privrednikove u Novom Sadu. Kao i gradnja dve crpne stanice za kanalizaciju u Kisaču.

Katarina Anđelić

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nemac
15/07/2021 09:59

Jaoj ma sta napisa. A naselje klisa ni nema kanalizaciju vec ljudi kopaju septičke jame.

Maca
15/07/2021 10:32

Šta je sa kanalizacijom na Rumenačkom putu posle nadvožnjaka?Muku mučimo sa septičkim jamama, sramota da o nama ne razmišljate Sajlovo dobilo ,a posle pruge nema ni govora.

Cica
15/07/2021 10:53

Da li to znaci da ce i Ledinci dobiti kanalizaciju?

Сремац
15/07/2021 13:28

Интересантно је да су најбучнији коментатори чије су куће дивља градња или можда у последње време нешто и легализовано. Господо или другови у овом граду се и порез плаћа, ако нисте знали. Грађани овог града су ономад имали и два самодоприноса за водовод, канализацину, домове здравља, школе… па ред би био да и ви нешто дате, а не само да тражите.

Nada
15/07/2021 17:54

Šta će biti sa “miomirisima” na Keju? Hoće li se to rešiti ili će Kej žrtava racije i zvanično postati Kej žrtava smrada kanalizacije?

ljuba
15/07/2021 21:03

Pošto niste upoznati sa stanjem u Srbiji: grad Šabac već osam godina prečišćava kompletnu kanalizaciju i u Savu ide čista voda, tako da Novi Sad nikako ne može biti prvi. A da zaboravio sam, to ne treba spominjati, jer to su napravili oni Zelenovici .

maratonac
16/07/2021 08:47

Sombor ima to 30 g, i plaća “kaznu” za to … Sve proverljivo.