Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma, obeležen je danas polaganjem venaca na Spomen groblje na Novom groblju.

Vence su položoli predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, predstavnici SUBNOR-a i delegegacija Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

“I danas, kao i svakog 7. jula, moramo da se setimo ljudi koji su u borbi protiv najvećeg zla na planeti, fašizma, položili ono najvrednije što su imali – dali su svoje živote”, poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, dodajući da je naš grad slobodu platio visokom cenom.

On je podvukao da “svako vreme ima svoje heroje”.

“I danas, sa ovog mesta, moramo da podsetimo na to da u svakodnevnoj borbi protiv nevidljivog zla, takođe imamo heroje, doktore i medicinsko osoblje, sve one koji se bore za zdravlje ljudi”, istakao je predsednik novosadskog parlamenta.

Jelušić je pozvao Novosađane da se pridržavaju mera zaštite, jer ćemo “tako pomoći onima koji nesebično daju sebe za zdravlje drugih”.

Predstavnik Gradskog odbora SUBNORA-a Novi Sad Mihajlo Vujasin kazao je da se na današnji dan daje pomen i odaje pošta palim ljudima, “onima koji su dali doprinos slobodi”.

“Novi Sad je dao ogromne žrtve i naša je obaveza da održimo tu slobodu”, rekao je Vujasin.

Dan ustanka obeležava godišnjicu oružane akcije Rađevačke partizanske čete Valjevskog partizanskog odreda, 7. jula 1941. godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments