Foto: UNS kampus / L. Lazić
Objavljena je Preliminarna rang lista za studente viših godina prvog stepena studija, studente drugog i trećeg stepena studija koji su konkurisali za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru za školsku 2021-2022. godinu.

Prethodno je od 11. oktobra do 1. novembra u domove useljeno 460 brucoša, za koje je konkurs okončan u septembru. U studentske domove u Novom Sadu primljeno je 388, u Somboru 24 i u Zrenjaninu 48 brucoša. Nakon što se posle 15. novembra usele studenti starijih godina, u domovima Studentskog centra ukupno će biti smešteno 3.005 studenata.

Zoran Martinović, direktor Studentskog centra, navodi da je tokom leta investirano više od 43 miliona dinara u uređenje studentskih domova i velike menze. Svaka investicija pruža mogućnost kako brucošima tako i studentima starijih godina da imaju kvalitetnijiji život tokom boravka u nekom od domova studentskog centra.

– Mi nastojimo da obezbedimo što kvalitetniji smeštaj i ambijent za boravak studenata u našim domovima. Izvršili smo sređivanje terasa i zamenu vrata u studentskim domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”. Pored toga izvršena je zamena keramike i krečenje, kao i zamena vrata u velikoj studentskoj menzi u kojoj će se, nakon useljenja studenata svih godina, dnevno služiti više od 3.500 obroka – rekao je Martinović.

Konkurs za smeštaj je trajao do 1. novembra, a useljenje će početi 15. novembra. Preliminarna rang list je na sajtu Studentskog centra Novi Sad.

U Studentskom centru ističu da će 10. novembra biti raspisan konkurs za studente starijih godina iz osetljivih kategorija.

Studenti koje se ne nalaze na listi imaju pravo na Prigovor u roku od 8 dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste.

Prigovor sa obrazloženjem i eventualnom dokumentacijom koja dokazuje trvdnje iz istog, predaje se Službi smeštaja, a naslovljava na Komisiju za smeštaj SC Novi Sad. Nepotpuni i neblagovremeni prigovori neće se razmatrati, stoji u saopštenju Studentskog centra Novi Sad.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments