Foto: nsuzivo.rs
U okviru 7. Festivala Sporta za sve Vojvodine koji se danas održava u organizaciji Saveza sporta za sve Vojvodine na Glavnom platou Štranda, upriličena je Trka beba u puzanju za decu uzrasta do 18 meseci.

Kako za NS Uživo ističe profesorka dr Milena Mikalački, predsednica Saveza sporta za sve Vojvodine cilj projekta je buđenje svesti o važnosti fizičke aktivnosti, zdravog odrastanja, motivisanosti dece i njihovih roditelja za sport, upoznavanje sa sportovima, promocija značaja redovne fizičke aktivnosti kao prevencije očuvanja zdravlja.

Foto: nsuzivo.rs

-Danas smo se okupili na ovom predivnom mestu na Štrandu da obeležimo 7. Festival sporta za sve Vojvodine. Ovaj program danas nemanjen je, kao i do sada, svim uzrasnim kategorijama, od beba do najstraije uzrasne dobi, kao i naravno osobama sa posebnim potrebama. Cilj nam je da fizička aktivnost postane svakodnevica i način života, da spojimo i fizičko i duhovno zdravlje. Smatramo da ćemo ovim današnjim događajem uspeti da probudimo potrebu i želju svih građana da se uključe, da redovno vežbaju u cilju održavanja i poboljšanja zdravlja – istakla je profesorka

Foto: nsuzivo.rs

Kako je istakla Mihalacki, ovogodišnji festival je specifičan i po tome što je prijavljen najveći broj beba do sada, čak 50. Ova brojka raduje s obzirom da se od najranije dobi deca uče zdravim navikavama, a jedna od njih je i redovna fizička aktivnost.

Trka beba u puzanju održava se danas na najvećoj novosadskoj plaži do 13 časova.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments