foto: Aleksandar Milutinović

Gradska komisija odbila je ponudu litvanske firme “Civinity” za javno-privatno partnerstvo za JKP “Stan”.

‘’Grad Novi Sad i JKP „Stan” Novi Sad su, kao naručioci, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, sproveli otvoreni postupak javne nabavke, koji je, nakon izvršene stručne ocene, obustavljen’’, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da Zakon o javnim nabavkama predviđa mogućnost da se, nakon sprovedenog otvorenog postupka, sa ponuđačem koji je dostavio ponudu, uđe u pregovarački postupak, naručioci će u narednih nekoliko dana, doneti odluku da li će se iskoristiti takva mogućnost.

‘’Pregovarački postupak podrazumeva značajno kraće rokove i proceduru u kojoj ponuđač dopunjava svoju ponudu dostavljenu u otvorenom postupku, tako da je učini prihvatljivom. Komisija je danas održala sastanak sa ponuđačem, u skladu sa članom 111. Zakona o javnim nabavkama, na osnovu kojeg će, između ostalog, odlučiti o daljem toku postupka’’, navode u Gradskoj kući.

Podsećamo da je, prema tenderu, javno privatno-partnerstvo predviđalo da se sadašnji “Stan” ugasi, osnuje novo preduzeće “Stan NS” koje bi preuzelo deo radnika, da se preostalim radnicima isplate otpremnine i izmire dugovi koji iznose oko pola milijarde dinara.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments