Od danas prijavljivanje za prekvalifikacije u IT sektoru

       

Prijavljivanje za prekvalifikacije u IT sektoru počelo je danas 9. jula i trajaće do 22. jula. 

Prаvo učešćа imаju grаđаni Srbije sа nаjmаnje zаvršenom srednjom školom (nаjmаnje IV SSS) koji se nаlаze nа evidenciji nezаposlenih Nаcionаlne službe zа zаpošljаvаnje. Otvoreno je

Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta www.itobuke.rs.

U Novom Sadu je otvoreno još 100 mesta, a obuka je organizovana u nekoliko delova. Prvi krug selekcije odvijaće se kroz online testiranje koje će biti sprovedeno u avgustu, dok će finalni izbor kandidata vršiti izvođači obuka. Cilj testa za učešće u programu prekvalifikacija je da se na objektivan način izaberu učesnici obuke.

Potencijalni kandidati će polagati test IT sposobnosti i potencijala za rad u IT-u, na osnovu kog će biti rangirani. Cilj programa je da obuči ljude koji odgovaraju potrebama industrije, koje će biti utvrđene na osnovu anketiranja kompanija.

Programi će trajati između 250 i 400 časova, nakon čega sledi praksa od 20 radnih dana u IT kompaniji.

Program obuke osmišljen je sa ciljem da brzo doprinese ponudi talenata na tržištu rada. Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

Prosečna početna plata zaposlenih iz prve pilot faze ovog projekta iznosila je oko 45.000 dinara.

Prethodni pilot program je urađen u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Projekat se sastoji od dve faze – u prvoj pilot fazi je učestvovalo 100 polaznika i 4 organizatora obuka. U drugoj fazi učestvovaće još 700 polaznika, čije će se obuke završiti tokom leta 2018. godine.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments