JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da su odbornici Skupštine grada usvojili izmene Odluke o javnom prevozu putnika.

Izmenama je regulisano da putnik koji se u vozilu zatekne bez važeće vozne karte, odnosno isprave na osnovu koje ima pravo na prevoz, dužan je da plati voznu i posebnu kartu.

Ukoliko putnik odbije da kupi posebnu kartu, kontrolor je dužan da sačini zapisnik. Podaci iz zapisnika o putnicima koji ne kupe posebnu kartu unose se u službenu evidenciju i dostavljaju komunalnoj policiji radi izdavanja prekršajnog naloga. U slučaju da je komunalni policajac prisutan u kontroli, putniku koji nije kupio posebnu kartu izdaće prekršajni nalog.

Novčanom kaznom u iznosu od 6.000,00 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se vozi bez važeće vozne karte i ako odbije da istu pokaže.

Prekršajni nalog neće biti izdat u slučaju da fizičko lice odmah u vozilu plati posebnu kartu, čija je cena 1.650 dinara na gradskim i prigradskim linijama, a 3.050 dinara na međumesnim linijama.

Od ponedeljka je, da podsetimo, na snazi novi cenovnik dnevnih i mesečnih karti za autobuski prevoz, a više ćete saznati OVDE.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments