“Evropski dnevnik“ i ove godine promoviše nagradni konkurs “Evropa i ja“ za učeničke radove. Otvoren je za sve učenike srednjih škola koji žele da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom.

Кonkurs “Evropa i ja“ za kreativne i inovativne radove otvoren je do 31. januara 2020. godine. Mogu se takmičiti učenici srednjih škola od prvog do trećeg razreda u jednoj od pet kategorija:

  • fotografija
  • dizajn za “Dnevnik“ 2020/2021
  • video formati
  • strip / karikatura
  • multimedijalni format (veb stranica ili dizajn mobilnih aplikacija).

Petnaest najboljih radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeni sedmodnevnim putovanjem u Italiju, Austriju i Mađarsku u maju 2020. godine.

Nagrada za autore najboljih radova je putovanje po Evropi, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

Publikaciju “Evropski dnevnik“ 2019/2020 finansirala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije podržali su projekat i učestvovali u pripremi ovog dnevnika.

Reč je o publikaciji koja ima za cilj što bolje informisanje o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje vam pruža. Ovo je deseti put da je “Evropski dnevnik“ objavljen u Srbiji i predstavlja svojevrstan informativni vodič, osim učenicima i učenicama, može da posluži i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments