Foto: Novosadski maraton

Organizacioni odbor 27. Novosadskog polumaratona doneo je odluku da se Manifestacija 27. Novosadski polumaraton zakazana za 22. marta 2020 godine odlaže. 

Razlog odlaganja je pandemija koronavirusa proglašena od strane Svetske zdravstvene organizacije i vandrednih mera Vlade republike Srbije koje sprovodi i Grad Novi Sad, a u cilju zaštite stanovništva.

“Obzirom da je prijavljen veliki broj domaćih i stranih trkača, kao i da inostrani trkači dolaze iz zemalja u kojima su proglašene mere zaštite od Korona virusa, sa ciljem da ne izlažemo učesnike i gledaoce Manifestacije potencijalnom riziku, doneli smo odluku da je razumnije odložiti Manifestaciju dok vandredne okolnosti prođu. Napominjemo takođe da su i drugi događaji sličnog karaktera u našoj zemlji i u regionu odloženi”, navodi se u saopštenju.

Novi termin Manifestacije je 30. – 31. maj 2020 godine. Kako je zdravlje uvek na prvom mestu, neophodno je odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija kako bi adekvatno bile organizovane sve predstojeće aktivnosti.

“Da bi smo opravdali vaše poverenje, obzirom da je sa današnjim danom prijavljeno preko 1351 učesnika, iz 19 zemalja, verujemo da će se 27. Novosadski polumaraton uspešno održati u zdravlju i lepom raspoloženju u odloženom terminu 30 – 31. maja 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments