Odložen tradicionalni ciklus koncerata Novosadsko muzičko leto

       
Foto: Novosadsko muzičko leto

Jedna od značajnih letnjih manifestacija pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, trebalo je ove godine da se održi od 31. jula do 9. avgusta. Nažalost, ova manifetsacija je odložena zbog epidemije korona virusa, saopštili su organizatori. Novi termin će naknadno biti određen.

Кoncerti na otvorenom, koji daruju poseban štimung, brižljivi odabir renomiranih izvođača i ležerniji žanrovski koncept, bili su i ovaj put vodeće smernice u osmišljavanju ove poznate letnje manifestacije. Tako su pored umetničke, planirani i programi etno i džez muzike, a u izvođenju uglednih domaćih solista i ansambala. Prostor koji su ove godine izabrali organizatori je dvorište Gimnazije “J. Jovanović Zmaj“.

“Svakodnevno pratimo dešavanja i nadamo se ćemo sve ono na čemu smo brižljivo i vredno radili u proteklom periodu i pored neizvesne situacije, ipak do kraja uspeti i da ostvarimo. Iako nam se u ovom trenutku čini nesuvislim precizno objavljivanje novog termina naše manifestacije, mi ćemo biti spremni da je organizujemo čim se situacija s epidemijom virusa kovid-19 popravi, naravno uz strogo poštovanje svih propisanih mera zaštite, odnosno ne dovodeći u pitanje bezbednost i zdravlje naših sugrađana. Do tada vas pozivamo da nas pratite na našim FB stranicama i You Tube kanalu, gde ćemo, uz kratke komentare, objavljivati snimke nekih naših značajnih i lepih letnjih koncerata, koji su održani tokom prethodnih godina“, istakli su organizatori.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments