Foto: Srđan Doroški

Novi Sad će od 2. do 5. septembra biti domaćin glumcima iz cele Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Ovogodišnji Internacionalni festival alternativnog i novog teatra –  INFANT, održaće se u Kineskoj četvrti u okviru Kaleidoskopa kulture, potvrdili su ekskluzivno iz Kulturnog centra za NS uživo.

– Selektor festivala, Aleksandar Popovski – pozorišni i filmski reditelj, je prilagodio Glavni program trenutoj situaciji tako da ćemo se ove godine fokusirati na domaću i regionalnu produkciju predstava – kaže za NS uživo Nevena Šolak iz Kulturnog centra.

 

Ovogodišnji 48. INFANT, održaće se u Kineskoj četvrti u okviru Kaleidoskopa kulture
Foto: Gradnja.rd

OD TRIGLAVA DO ĐERDAPA

Na 48. Infantu koji će trajati 4 dana, za nagradu u Glavnom programu takmičiće se predstave “Pošta”, Slovenačkog narodnog gledališča iz Maribora, “Spektakl” – Studija savremenog plesa iz Zagreba, “Golmanov strah od penala” novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i “Kao da kraj nije ni sasvim blizu” Bitef teatra iz Beograda.

O najboljoj predstavi odlučivaće žiri u sastavu, Ista Stepanov – profesorka baleta i koreografkinja, Nenad Pećinar – pozorišni i filmski glumac i Nejc Gazvoda – slovenački pisac, scenarista i reditelj.

Ulaz će tokom sva četiri dana biti slobodan za sve posetioce i ljubitelje festivala (Foto: Andrija Kovač)

POHVALE IZ INOSTRANSTVA

Pored Glavnog programa u pripremi je i Prateći program koji će biti veoma bogat i raznovrstan.

Detaljan program festivala će biti dostupan, u dogledno vreme, na sajtu www.infant.rs

– Sama činjenica o trajanju festivala govori o njegovom kvalitetu i značaju, o čemu decenijama pohvalno govore inostrani i domaći teatrolozi – kaže Nevena Šolak.

Grad Novi Sad finansira oko 90 odsto ovog festivala i to treba naročito istaći jer nema mnogo gradova koji stoje iza ovakve vrste umetnosti. U pokroviteljstvo su se uključile Pokrajina Vojvodina i Republika Srbija, kao i Fondacija 2022. Ulaz će tokom sva četiri dana biti slobodan za sve posetioce i ljubitelje festivala.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments