foto: Pixabay

Na sednici Gradskog veća Novog Sada odobreno je sufinansiranje boravka u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine.

U periodu od 1. avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1900 dece.

Međutim, u cilјu obezbeđivanja podrške za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primlјeni zahtevi budu realizovani.

Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2500 dece. To smo postigli zahvalјujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni“, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima, a u cilјu da se taj vid podrške omogući svoj deci.

Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments