Održan Novogodišnji humanitarni turnir “Košem za drugara”

       

U organizaciji Košarkaškog kluba ”Star”, po jedanaesti put održava se Novogodišnji humanitarni košarkaški turnir “Košem za drugara“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu sportske opreme i novogodišnjih paketića za decu iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” i ”Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” iz Veternika.

Otvaranju turnira prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je tom prilikom naglasio da je Novi Sad važan sportski centar, ali i grad velikog srca  i stanovnika koji su spremni da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

“U ovom periodu godine, veoma važnom pre svega za naše najmlađe sugrađane turnir Košem za drugara sasvim prikladno daruje one kojima to mnogo znači, ali takođe otkriva radost davanja i uči decu solidarnosti i prihvatanju. Posebno mi je drago što na turniru učestvuju različite kategorije sportista koje nam pokazuju da bez obzira na razlike, podjednako uživaju u košarci i druženju. Hvala organizatorima, učesnicima i društveno odgovornim kompanijama, a Grad će nastaviti da podržava ovu i druge manifestacije koje promovišu prave vrednosti sporta”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru koji okuplja preko 500 učesnika, pored dece iz Košarkaškog kluba ”Star” učestvuju i deca iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, deca iz ”Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” iz Veternika, deca iz plesnog kluba “Vorteks” iz Sremske Kamenice, košarkaška Reprezentacija Srbije u kolicima i Jutjub zvezda Jaserštajn.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: