Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava danas, 10. decembra, održan je svečani prijem. Prijemu je prisustvovao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

“Svim građankama i građanima čestitam praznik, 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava, datum koji je od ove godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, a na inicijativu Pokrajinske vlade, ustanovljen kao datum od pokrajinskog značaja“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je Vlada na čijem je čelu u potpunosti posvećena jačanju svesti o ljudskim pravima i obezbeđivanju društva u kome vlada tolerancija bez predrasuda i diskriminacije.

On je istakao da Pokrajinska vlada u saradnji sa svim institucijama u AP Vojvodini kontinuirano radi na unapređenju i poboljšanju ljudskih prava u svim oblastima.

“AP Vojvodina je multinacionalna, multietnička i multikonfesionalna i to je bogatstvo kojim se ponosimo i to nam govori da je naša pokrajina dobar primer kako se razvijaju i štite ljudska prava“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da su pravo na negovanje kulturnog identiteta i podrška informisanju na jezicima nacionalnih manjina među najznačajnijim ljudskim pravima koje,kako je navela, svojim konkretnim programima podržava Pokrajinska vlada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments