Na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore, održanom u mađarskom gradu Đeru, sedamnaestogodišnji atletičar AK „Vojvodina“ Nikola Mujanović osvojio je bronzanu medalju u skoku uvis, rezultatom 2,10 metara.

Tim povodom, u Gradskoj kući, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je Nikolu Mujanovića, njegovog trenera Feđu Kamasija i sportskog direktora AK „Vojvodina“ Stevana Zorića.

“Ponosni smo na uspehe sportista koji ovde žive i treniraju i koji na najbolji način predstavljaju Novi Sad. Medalja koju je Nikola osvojio na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore ima višestruki značaj. Pored toga što predstavlja uspeh mladog i perspektivnog sportiste, ona ukazuje na to da konačno imamo naslednika Petra Maleševa, Dragutina Topića i Stevana Zorića i da smo na pravom putu da zablistamo i u ovoj atletskoj disciplini koja je u prošlim vremenima bila jedna od naših najjačih”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin

Nikola Mujanović se zahvalio na prijemu i podršci i objasnio da je na samom takmičenju vladala odlična atmosfera koja je doprinela osvajanju medalje.

“Mnogo mi je značila podrška trenera, selektora i prijatelja iz reprezentacije da u tom trenutku dam svoj maksimum i zauzmem treće mesto. U narednom periodu očekuju me značajna takmičenja, Olimpijada mladih koja se održava u oktobru, u Buenos Airesu, kao i Evropsko prvenstvo za starije juniore sledećeg leta, gde ću nadam se postići još bolji rezultat i oboriti lični rekord”, istakao je Nikola Mujanović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments