U prisustvu Agencije za mirno rešavanje radnih sporova u Gradskoj kući održan je sastanak sa predstavnicima sindikata preduzeća DES.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v. d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević sastali su sa direktorom preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “DES” Branislavom Kostadinovićem, predsednikom Skupštine Nenadom Roničevićem i predstavnicima sindikata radnika.

Radnici i direktor DES-a izneli su aktuelne probleme u kojima se nalazi ovo preduzeće, a to su zaostale plate, isplate zdravstvenog i penzionog osiguranja i putnih troškova.

Direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević istakao je da se stepen humanizacije društva, između ostalog, ogleda i u odnosu prema osobama sa invaliditetom.

“Paralelno sa postupkom mirnog rešavanja radnog spora, danas je u Gradskoj kući održan sastanak sa predstavnicima sindikata preduzeća DES koje se nalazi u dugogodišnjim problemima za koja, na žalost, ne postoje jednostavna rešenja. Imajući u vidu da je postupak u toku, moramo da budemo optimisti. Ovom prilikom želim da pošaljem poruku, kako radnicima koji su u štrajku, tako i onima koji nisu, da je državi izuzetno važno da se ovaj postupak reši na način koji će biti u potpunosti sa njihovim zahtevima i koji će, na neki način, rešiti sve njihove individualne probleme”, rekao je Mile Radivojević.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je od velike važnosti, imajući u vidu aktuelnu situaciju u DES-u, to što se ministar Đorđević, sa svojim timom priključio rešavanju ovog pitanja.

“Grad pomaže preduzeću putem angažovanja na poslovima i pružanjem podrške. Radićemo na rešavanju problema sa kojima se suočavaju radnici i preduzeće u domenu svoje nadležnosti”, istakao je gradonačelnik Vučević.

Ministar Đorđević istakao je da Ministarstvo želi da pomogne u rešavanju problema sa kojim se susreću radnici DES-a, i da je upravo sa tim ciljem organizovan ovaj zajednički sastanak.

“Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi sve što je u našoj moći kako bi rešilo aktuelni problem radnika. Zato smo i angažovali Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, kako bismo do zajedničkog rešenja došli u zakonskom roku”, rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra, ovakva preduzeća moraju imati podršku, i da je upravo zbog toga organizovan ovaj sastanak, kako bi radnici DES-a znali da će Ministarstvo nastaviti da vodi odgovornu politiku prema njima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments