Svečani prijem učenika prvog razreda u školi “Ivan Gundulić” održan je danas, 31. avgusta, u Novom Sadu.

Tom prilikom prvacima su uručeni poklon paketi Fondacije Univereksport, koja već treću godinu za redom u saradnji sa Gradom i Ministarstvom realizuje tu društveno odgovornu akciju, a ona obuhvata sve novosadske đake prvake.

Događaju su prisustvovali pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković, direktorica Fondacije Univereksport Olivera Ćirković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Svim đacima koji polaze u prvi razred, njihovim roditeljima, ali i svim učenicima, i zaposlenima želim srećan početak nove školske godine. Kompanija Univereksport i ovog puta iskazuje društvenu odgovornost, a Grad Novi Sad izdvojio je 1 700 000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditeljima. Za mene je najlepša vest da ove godine ima 3 988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više u Novom Sadu”, kazao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je da je škola “Ivan Gundulić”  jedna od boljih u projektu Preduzetništvo.

Prema rečima direktorice Lidije Radulović ove godine će u školi “Ivan Gundulić”, koja obeležava 209 godina postojanja, biti četiri odeljenja prvaka sa 85 učenika, tri u matičnom objektu, a jedno na Čeneju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments