Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas je na 15. sednici Skupštine Grada gradonačelnik Miloš Vučević okarakterisao je  budžet grada kao rekordni. Istakao je da je to pobeda svih Novosađana, odgovornih građana koji plaćaju porez, kao i rezultat domaćinskog i odgovornog postupanja prema zajedničkoj gradskoj kasi.

-Za 107 posto se više gradi u Novom Sadu nego prošle godine. Porez na imovinu je više naplaćen, prodaja građevinskog zemljišta 408 posto veća nego prošle godine. Ja mislim kada ovo kažete svakom pristojnom čoveku da je sve jasno. Kapitalni budet grada je 12 milijardi dinara- rekao je Vučević.

Istakao je da budžet iznosi više od 33 i po milijarde dinara, dok je 2011. godine iznosio 14 milijardi dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Smanjili smo prihode na zauzeće javne površine, izašli smo u susret ugostiteljskim objektima, a za turističke agencije smo izdvojili 11 miliona dinara. Najvažniji novi projekti su Sportski centar u Futogu, kompleks bazena, a ukupna vrednost je 900 miliona dinara. Sajmište zatvaramo bazen, sa specijalnim grejanje, sa vrednošću od 105 miliona dinara- naglasio je gradonačelnik.

Vučević je izdvojio da će se u naselje Bocke nastaviti fekalna kanalizacija i vodovodna mreža, a ukupna vrednost investicije je 350 miliona dinara. Na uređenje Gradskom groblja biće izdvojeno 207 miliona dinara. Jedna od novina je da će Novi Sad konačno dobiti botaničku baštu, u Petrovaradinu, koja će se prostirati na više od 4 hektara iza Osnovne škole “Jovan Dučić”, koja će postati turistička atrakcija grada. Za pratioce dece i personalne asistente sa posebnim potrebama izdvojeno je 21,8 miliona dinara.

-Za kulturu izdvajamo novih 694 miliona dinara, 200 miliona za Evropsku prestonicu kulture i 300 miliona što smo dobili od naše države za fasade u gradu. Nastavljamo uređenje fasada, krovova, vrata i prozora, u Almaškom kraju, Podgrađu- rekao je Vučević.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
mila
26/05/2021 13:34

a vodovodne mreze na adicama i dalje nema..

bole
26/05/2021 13:37

može li par novih vrtića i parkova za ljude?

Pićuka
26/05/2021 18:02

Napravite botaničku baštu na lokaciji tzv. NS na vodi. To bi bilo najlepše za građane Novog Sada. Bazen u Futogu je promašena investicija kao i onaj sportski centar.

Maca
26/05/2021 21:08

Kada će kanalizacija na Rumenačkom putu od pruge prema Rumenci pored nadvožnjaka.Sa leve strane ulica u haosu rupe ,voda ,trava višlja od 1 metra.Pa i tu žive ljudi ,za nas nema ko da se izbori da dobijemo kanalizaciju i ulicu.Irešite već jednom da nas pripojiti ili Sajlovu ili Rumenci nema logike da taj mali džep pripada Futogu.Futožane boli uvo za nas mi im ništa neznačimo.