Održana tribina “Bezbednost počinje sa tobom”

       

U okviru kampanje “Bezbednost počinje sa tobom” koja ima za cilj povećanje bezbednosti dvotočkaša kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja održala je u Novom Sadu tribinu kojoj su prisustvovali učenici srednjih škola.

Prema rečima v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmine Milošević, iako je tribina posvećena bezbednosti dvotočkaša, veoma je važno poslati poruku svim mladima koliko je značajno bezbedno i propisno ponašanje u saobraćaju.

“Svaki dvotočkaš ima 12 puta veću šansu da smrtno strada ukoliko dođe do saobraćajne nesreće. Međutim, ukoliko koriste sve zaštitne sisteme pet puta su veće šanse da prežive ili da imaju manje posledice. Mi apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se propisno ponašaju i koriste zaštitne sisteme”, istakla je Jasmina Milošević i dodala: “Na putevima širom sveta, godišnje smrtno strada milion i po ljudi, na svaka dva minuta troje ljudi izgubi život, a svakog četvrtog jedno dete. Rešavanje ovog problema je globalni izazov i važno je da svi shvatimo da ukoliko se bezbedno ponašamo, mi vodimo računa i o sebi i o drugima”.

Prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i izrazio zadovoljstvo što događaju prisustvuje veliki broj srednjoškolaca različitih obrazovnih profila.

“Na teritoriji Grada Novog Sada, u periodu od 2013. do 2017. godine registrovano je više od 12 hiljada saobraćajnih nesreća, sa 91 poginulim licem”, izjavio je Srđan Kružević.

Prisutnima se obratio i dr Gavrilo Ilić, kao motivacioni govornik koji je doživeo saobraćajnu nezgodu.

“Kao čovek koji je doživeo tešku nesreću, želim da ličnim primerom skrenem pažnju mladim ljudima pred kojima je život i koji tek treba da se dokažu u svim sferama. Oni su najosetljivija kategorija i ne bi bilo dobro da plate danak neiskustvu. Smatram da lične priče mogu da pomognu i da znače više od svake statistike, kazne ili saveta”, objasnio je dr Gavrilo.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments