Foto: Getty Images/bbc.com
Tim za škole koji se danas sastao u proširenom sastavu preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava na nivou Srbije. Umesto toga, preporuka Tima za škole će biti da se produži jesenji raspust.

Za sada nije doneta odluka na koliko dana bi trebalo produžiti jesenji raspust, koji će biti u prvoj polovini novembra. Konačna odluka je na Kriznom štabu koji će se, prema najavama, sastati sutra.

Tim za škole do sada je donosio odluke koje su se ticale gradova, opština ili regiona i na osnovu preporuke ovih stručnjaka uvodila se onlajn ili kombinovana nastava koja je bila lokalnog karaktera.

Kada je reč o Ministarstvu prosvete i o stručnjacima koji su do sada analizirali širenje virusa po školama, intencija je da se što duže ide u škole jer je nastava na ovaj način kvalitetnija.

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović predložio je da deca ipak treba da idu u školu, jer najviše gube na onlajn režimu, a razgovaralo se i o mogućem malom raspustu koji bi trajao otprilike celu jednu nedelju.

– To bi bila otprilike cela jedna nedelja, s tim što pre toga imate vikend pa posle toga vikend, 9 dana. Da li će biti ranije ili sredinom meseca, videćemo šta je najviiše odgovarajuće jer moramo da poštujemo i to šta će reći i prosvetni radnici i sindikati i ono što misle roditelji – objašnjava epidemiolog.

On kaže da u svakom slučaju ima dogovor da se očuva ono što je najvažnije, a da deca gube najviše ako su na onlajnu.

nsuzivo.rs/ blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments