Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Srednjoškolci, koji su zainteresovani za upis na Fakultet tehničkih nauka i ove školske godine imaju mogućnost da prijavu za polaganje prijemnog ispita izvrše elektronskim putem, čime će se izbeći dolazak na Fakultet, stvaranje gužve i čekanja.

Naredne nedelje, od 22. do 24. juna, maturanti će moći da se prijave na Konkurs i u prostorijama Fakulteta, ali je online prijava uveliko u toku – od 7. juna 2021. godine. Web aplikacija za prijavu biće otvorena do četvrtka, 24. juna 2021. godine do 13 časova. Kako bi se srednjoškolcima što više olakšao proces prijave, kreirano je detaljno uputstvo koje je objavljeno na sajtu Fakulteta. Inače, elektronska prijava je uvedena prošle godine kada ju je sprovelo ukupno 92.1% kandidata.

Takođe, prilikom prijave, srednjoškolci imaju jedinstvenu mogućnost da odaberu pet studijskih programa čime će sebi obezbediti konkurisanje na više budžetskih mesta – „PET ŽELjA“. Kandidati će svoje želje, kao i do sada, navoditi po prioritetu prilikom prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita.

Na Fakultet tehničkih nauka u školskoj 2021/22. godini na osnovne akademske studije, može se upisati ukupno 2524 studenta, od kojih su 1433 studenta čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 1091 samofinansirajući student. Na osnovne strukovne studije, može se upisati ukupno 160 studenata, od kojih je 50 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 110 samofinansirajućih studenata. Konkurs za upis na FTN možete pogledati OVDE.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu Fakulteta u delu namenjenom upisu i u Fejsbuk grupi „Biću student FTN – UPIS 2021“.

Uspešno realizovana online nastava u školskoj 2020/21. godini

U školskoj 2020/2021. godini, zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu izvodio je online nastavu putem platforme MS Teams na kojoj je bilo nedeljno 3.670 termina nastave. Dnevna poseta bila je blizu 20 hiljada učesnika, a zabeležene maksimalne posećenosti u jednom trenutku iznose i do 4.200 učesnika.

U prilog tome, ističemo da je kompanija Microsoft prepoznala kvalitet implementacije našeg rešenja i u novembru 2020. godine Fakultet tehničkih nauka je pozvan da na Microsoft-ovoj konferenciji SINERGIJA svim visokoškolskim ustanovama prezentuje svoje rešenje. Na pomenutoj konferenciji našem fakultetu je uručena zahvalnica uz posebne pohvale, a u ime Fakulteta govorili su dekan prof. dr Rade Doroslovački i predstavnici IT službe FTN-a.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments