Foto: ARHIVA / nsuzivo.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban obratili su se prisutnima na glavnoj železničkoj stanici u Novom Sadu, nakon što su doputovali iz srpske prestonice nvoim brzim vozom. 

-U proteklih 70 godina povezivali smo zemlje u pravcu isto-zapad a u međuvremenu smo zaboravili koliko je značajno da se povežu zemlje sever-jug. Trebalo je mnogo sati da se iz vašeg divnog grada Beograd stigne do Budimpešte. Možemo videti da to nije normalna stvar u 21. veku- istakao je Orban i dodao da se dve zemlje povezuju i na taj način će se olakšati život i Srbima i Mađarima.

Foto: nsuzivo.rs

Premijer Mađarske je precizirao da su Mađari i Srbi narodi sa teškom istorijskom sudbinom, ali kao rezultat saradnje sa predsednikom Vučićem ova dva naroda su danas vrlo bliska.

-Želim da vam obećam ovom prilikom da će linija između Beograda i Budimpešte do 2025. godine biti u funkciji- rekao je Orban i poželeo sreću predsedniku Vučiću i istakao da će se mir sačuvati jer rat razara, a mir gradi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se zvaničnicima i svima koji su došli da dočekaju brzi voz rečima da je veoma ponosan.

Foto: nsuzivo.rs

-Posle mnogo godina za samo 33 minuta ćete doći iz Beograda do Novog Sada. Putovanje nam omogućava da obogatimo naše živote novim iskustvima, uživamo, da se obrazujemo, da uspostavimo prijateljstva. Zahvalan sam građanima Srbije koji su rušili paradigme da Srbija uvek kasni, jer sada imamo Srbiju koja privlači investicije, koja privlači i ima prijatelje- izjavio je Vučić.

Predsednik je napomenuo da Srbija danas pušta najmoderniju evropsku železničku deonicu sa najboljom opremom, a budućnost naše zemlje su gradili Kinezi i Rusi, dok su nadzor sprovodili Nemci a vozove isporuči Švajcarci.

-Budućnost su novi vozi koji jure 200 kilometara na čas između dva najveća grada, uskoro će i do trećeg, Niša, a onda i do Subotice. Kvalitet železničke mreže odražava snagu privrede jedne zemlje kao i njene krajnje domete- rekao je predsednik.

Foto: nsuzivo.rs

Vučić je istakao da mađarski prijatelji uvek podignu glas za odbranu Srbije u Briselu, kada svi drugi pognu glavu.

-U ovoj teškoj krizi bilo šta da se nedostaje Mađarskoj Srbija će joj pomoći. Bilo šta da nedostaje Srbiji Mađarska će joj pomoći. Na to sam ponosan- naglasio je predsednik Vučić.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments