Radnici “Gradskog zelenila” u Puškinovoj ulici na Grbavici, na potezu između ulica Alekse Šantića i Tolstojeve, danas 4. jula, orezuju suve grane na koprivićima.

Suve grane nalaze se iznad parkinga i samim tim predstavljaju opasnost po bezbebednost građana, a mogu da naprave i štetu na parkiranim vozilima. Radi se i takozvano podizanje krošnji na koprivićima, jer pojedine grane smetaju odvijanju saobraćaja, posebno kada su u pitanju vozila veće visine. U planu “Gradskog zelenila“ ne nalazi se obaranje stabala na toj lokaciji, niti radikalno orezivanje krošnji.

“Kada je u pitanju stablo koje spominju građani u komentarima na pojedinim medijima u okviru drvoreda na kojem se izvode radovi, ‘Gradsko zelenilo’ je posle oluje pre nekoliko dana uklonilo stablo koje se usled vetra, ali i potpuno trulog korena (što se jasno vidi na fotografijama ispod) nakrivilo, naslonilo na zgradu i bilo je pitanje trenutka kada će se srušiti. Dakle, radnici ga nisu samoinicijativno uklonili, već se radi o posledicama nevremena”, saopšteno je iz “Gradskog zelenila”.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments