Organizovano planinarenje na Popovici u subotu

       

Organizacija “Aktiv NS“ uz podršku OPENS2019 i u partnerstvu sa udruženjima “Eko kurir“ i “Super aktivan“, realizuje projekat “Aktivni sa stilom“. U okviru projekta, 18. maja realizovaće se planinarenje na Popovici u trajanju od 2 časa, skup je na okretnici GSP-a na Popovici u Sremskoj Kamenici, u 11 i 20 časova.

Projekat ima za cilj pre svega promociju zdravih stilova života među mladima u Novom Sadu. Konkretne aktivnosti su usmerene na razvijanje ekološke sveste, promovisanje biciklizma, planinarenja, orijentiringa i fizičkih aktivnosti u prirodi, kao i promociji bezbednog ponašanja u saobraćaju među mladima.

Planinarenje predstavlja upražnjavanje aktivnog odmora, obnavljanje pozitivne energije, upoznavanje prirodnih lepota, jačanje izdržljivosti i volje. Planinari će usvojiti skup načela planinarske etike koja se zasnivaju na humanizmu i pomaganju drugima. Hodaće se tempom prilagođenim najmanje spremnom učesniku, uz obavezni predah i odmor. Pored savladavanja osnovnih tehnika palninarenja, učesnici će se upoznati sa i sa osnovama pružanja prve pomoći s obzirom da će u pratnji učesnika biti osoba iz Crvenog krsta stručan za edukaciju iz ove oblasti. Aktivnosti realizuju profesori sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Novog Sada.

Autobus GSP-a broj 74 koji ide do Popovice, u subotu polazi u 10 i 40 časova sa železničke stanice po redu vožnje i njime je najzgodnije doći.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments