Osnovan Rvački savez Novog Sada

       

Rvački savez Novog Sada osnovan je juče, 27. januara na Svetog Savu, u konferencijskoj sali Spensa.

Posle dugogodišnjih nastojanja da se oformi gradski savez za rvanje, na Božić 7. januara, ove godine, predstavnici tri postojeća kluba u Novom Sadu, Rvačkog kluba Novi Sad, Rvačkog kluba Fruškogorac i Rvačkog kluba Tvrđava dogovorili su se da uđu u proces osnovanja Novosadskog rvačkog saveza, da bi juče održali izbornu Skupštinu na kojoj je jednoglasno za predsednika izabarn osvojač bronzanog odličja sa evroskog šampionata u Finskoj 1997. godine, sada šef struke u Rvačkom klubu Novi Sad, Aleksandar Jovančević.

“Ono što je sigurno, rvanje je ovim činom napravilo dobar korak unapred a to će se videti već narednih godina. Prevashodno nam je cilj da omasovljenjem proširimo bazu rvačkog sporta u Novom Sadu, a samim tim i takmičartski pogon. Upredo sa tim ćemo jačati i trenerski kadar.”

“Već ove godine organizovaćemo prvo prvenstvo grada za pionire, a konačna potvrda da je ova naša misija uspela biće trenutak kada se dva novosadka kluba budu borila za titulu u našem ekipnom šampionatu,” sa mnogo entuzijazma i optimizma kaže prvi predsednik Novosadskog rvačkog saveza Aleksandar Jovančević.

Inetersantno je da se u Novom Sadu, u postojećim klubovima i sekcijama, ravanjem bavi više od 150 dečaka i devojčica sa kojima radi petnaestak stručno osposobljenih trenera. U planu je da sekcije u Bukovcu i Kovilju prepastu u klubove i da postanu ravnoprave članice gradskog saveza.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments