Osuđen Gidrin ubica

       
Foto: dnevnik.rs

Novosađanin Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, osuđen je nakon nagodbe u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, a što je potvrđeno u Višem sudu, na 12 godina zatvora zbog tragičnog događaja u “Mojoj kafanici”, prekoputa Spensa, decembra 2016. godine, kada su dvojica smrtno stradala, saznaje “Dnevnik” nezvanično.

Više od godinu i po čekalo se na pravosnažnost optužnice, a taj slučaj je u početku krivičnom prijavom ocenjen kao teška ubistva u sukobu, za šta je zaprećeno do četiri decenije robije. Na kraju je to prekvalifikovano na obično ubistvo s maksimalnih 15 godina zatvora, dok je drugi mladić izgubio život pri krivičnom delu učestvovanja u tuči sa smrtnom ishodom.

“Posle svega, pojedinačno je okrivljenom za obično ubistvo izrečeno 12 godina zatvora, a za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom dve godine, te je tako dogovoreno da jedinstvena kazna za oba dela iznosi 12 godina”, potvrdio je branilac okrivljenog advokat Milan Latinović, prema nezvaničnim saznanjima za Dnevnik .

Više detalja o presudi očekuje se danas iz Višeg suda u Novom Sadu, mada je, po saznanjima Dnevnika, presuda potvrđena prošle sedmice.

Optužnica je lane u junu podignuta protiv Stevana Josića, koji se teretio da je počinio dvostruko teško ubistvo, i još nekoliko osoba, ali se dvoje optuženih žalilo na nju.

Josiću se pripisuje da je 21. decembra 2016. godine ispred lokala „Moja kafanica” prekoputa Spensa u centru Novog Sada, ubio Dragana Jovanovića Gidru (26), nekadašnjeg vođu navijača grupe “G-3“ novosadske „Vojvodine” i pilota Darija Roklicera (29).

Optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića (32), zvanog Kimi, kome se stavlja na teret da je pomogao Josiću posle počinjenog krivičnog dela, kao i nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija.

Za učestvovanje u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred pomenutog lokala u Ulici Vojvođanskih brigada, osumnjičena su bili trojica Novosađana koja su radila u obezbeđenju lokala, Petar R. (34),  Mile N. (41), kao i Andrea Č. (32) iz Beograda i Borislav Č. (26) iz Sremske Mitrovice, koji su bili u društvu s dvojicom usmrćenih.

Po prvim saznanjima, 21. decembra u posleponoćnim časovima, a verovatno oko 4 i 30 časova, izbila je svađa, a potom i tuča u lokalu, u kojem su među gostima bili sada pokojni Jovanović i Roklicer. Obračun se završio dvostrukim ubistvom, a učesnici su utekli, dok su Jovanović i Roklicer, pretučeni nasmrt drvenom palicom, ostavljeni da leže na trotoaru ispred kafane.

Desetak sati kasnije, na Bulevaru Jaše Tomića, nedaleko od Međumesne autobuske stanice, uhapšen je osumnjičeni Stevan Josić. Kod njega je zatečena izvesna suma para, pa se pretpostavljalo da je nameravao da pobegne. Ubrzo nakon toga, lišen slobode je i Knežić, pod sumnjom da mu je pomogao posle izvršenja pomenutog krivičnog dela.

Kako je „Dnevnik” pisao nakon tog zločina, obračunu je, najverovatnije, kumovao alkohol. Optuženi Stevan Josić radio je u obezbeđenju lokala noću.

Neki mediji su objavili da je jedan od uhapšenih radnika obezbeđenja, Vladimir K. svojevremeno radio u Interventnoj jedinici policije u Novom Sadu, ali je zbog nespojivosti toga čime se bavio van službe, premešten u drugu policijsku stanicu.

Druga dvojica radnika obezbeđenja su se tim poslom bavila odranije, a Mile N. je početkom avgusta 2008. godine bio lakše ranjen u pucnjavi ispred diskoteke “Akvarijus”, gde je bio u obezbeđenju, a za njegovo ranjavanje je bio osumnjičen upravo Dragan Jovanović Gidra.

Izvor: Dnevnik

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments