OSUĐEN MONSTRUM: 40 godina za ubistvo žene i bebe

       

Arpad Sabo osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Slavice (24) i četvoromesečne ćerke. On ima pravo žalbe na ovu presudu.

Suđenje Arpadu Sabu optuženom da je u leto 2016. godine ubio svoju suprugu Slavicu (24) i četvoromesečnu ćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem zavšnih reči.

Zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj zavšnoj reči obrazložila je optužnicu i iznete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani.

On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i pirznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Čoliće je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sabo je u pritvoru od hapšenja u avgustu 2016. godine. Tokom suđenja on je priznao ubistvo žene, ali ne i deteta.

Prema nalazu i mišljenju veštaka, afektivno stanje, ljutnja i bes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku.

Jezivi detalji iz optužnice

Podsetimo, optužnica Saba tereti da je svesno želeo da ubije suprugu i ćerkicu. Prema optužnici on je prvo ubio Slavicu, a tri puta ju je ubo kuhinjskim nožem i kasnije prerezao vrat. On se tu nije zaustavio, već je nastavio da seče vrat već mrtve žene.

Nakon supruge, ubio je ćerkicu. Prema optužnici, prvo joj je polomio kosti glave, a zatim joj je istim nožem prerezao vrat. Nakon toga on se okupao i pobegao, a nedugo zatim uhapšen je u blizini Bačke Palanke.

Izvor/Foto:  Blic.rs RAS

3
Komentari:

3 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Ivana

Izvinjavam se, nije mi najjasnije, ko je Nikolina, a ko pokojna Slavica?

Ina

Nije Nikolina supruga, vec cerkica.
Supruga se zvala Slavica.

Opravdana maksimalna kazna!

L0RY

Nije dovoljna kazna. Treba ga zlostavljati svaki dan dok ne zazali sto troši vazduh.
Malo je reći da je počinio zločin.
Meni tesko pada što ovakve stvari uopšte postoje na ovom svetu, a ne smem ni zamisliti kako se osecaju njeni i njegovi roditelji posle svega… Jedan bolestan um …