Festival evropskog filma u Novom Sadu počinje danas, 4. jula, svečanim otvaranjem u 19 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Prisutne će pozdraviti generalni konzul Konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša, urednik filmskog programa KCNS-a, Đorđe Kaćanski i Jovana Zdjelarević iz novosadskog EU info pointa, nakon čega će uslediti projekcija hrvatskog filma “Trampolin“.

Festival evropskog filma traje do četvrtka, 19. jula, a projekcije će se održavati od 19 i 21 čas, na dve lokacije, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada i na otvorenoj pozornici Brod teatra novosadskog Studentskog kulturnog centra, koji će biti postavljen na Beogradskom keju. Tokom festivala biće prikazano sedamnaest filmova iz Hrvatske, Francuske, Portugalije, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije, Španije, Slovačke, Austrije, Grčke, Velike Britanije, Holandije, Švedske, Danske i Nemačke.

Evropska unija proglasila je 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa, te se ovogodišnji festival održava u tom duhu, pod motom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, s idejom da se posetioci podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kroz filmsku umetnost. Festival evropskog filma održava se sedmi put, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info centra u Beogradu i EU info kutka u Novom Sadu, u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), Kulturnim centrom Novog Sada i Studentskim kulturnim centrom Novog Sada.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a detaljan program festivala nalazi se u dodatku mejla, kao i na internet stranicama euinfo.rs i Kulturnog centra Novog Sada.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments