Foto: Promo

Posle velikog uspeha kampanje “Oni su menjali svet” kompanija “Color Media Communications”, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo “Šampionski svaki dan”, kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Кampanja “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom. Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije. Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje su uključene u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Novi Sad je četvrti grad u kom izložba gostuje, a otvaranje će se održati na platou ispred Spensa u subotu, 17. oktobra, sa početkom u 13 časova.

Svečano otvaranje zakazano je za 13 časova, na kome će govoriti Aleksandar Plavšić, psiholog i Vesna Paušić, defektolog.

Pored gore pomenutih u program su uključeni:

Jelena Radović, rođena kao osoba sa posledicama cerebralne paralize, predsednica udruženja “Sunce”, velika ljubav joj je pisanje, objavila je priručnik “Uvek sa osmehom” i brošuru “Aktivnost je moja radost”, tvorac je kratkometražnog filma “Neobičan putnik sa osmehom” i jedan od scenarista filma “Priča nije završena”.

Gruja Staničkov, veoma rano se suočio sa usporenim razvojem govora i komunikacije, ipak do izražaja dolazi njegov talenat za slikanje. Završio je Školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu i do sada je imao dve samostalne izložbe.

Milan Šolaja, 2014. godine saobraćajna nezgoda učinila ga je nepokretnim u njegovoj 34. godini života. Tada počinje da se bavi ronjenjem na dah. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, od kojih izdvajamo zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments