Sajam “Nauka za privredu“ svečano je otvoren danas, 6. decembra, na Novosadskom sajmu, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, s ciljem intenzivnijeg povezivanja nauke i privrede.

Sajam je otvorio Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je istakao da Pokrajinska vlada podržava i sve naučne institute, koji svoja naučna dostignuća primenjuju u proizvodnim procesima, podsetivši da će sledeće godine biti otvoren Naučno – tehnološki park u Novom Sadu, kao i da će početi radovi na izgradnji zgrade Instituta Biosens.

“Zajedno sa novim Naučno-tehnološkim parkom, zgrada Instituta Biosens će biti neka vrsta krune Univerziteta u Novom Sadu kao jednog od najbrže rastućih univerziteta u ovom delu Evrope, a smisao svega toga je pronalaženje novih rešenja i tehnoloških postupaka koji će podstaći još brži ekonomski razvoj“, rekao je predsednik Mirović.

U fokusu ovogodišnjeg sajma je hrana, a istraživačke i naučne potencijale predstavlja Univerzitet u Novom Sadu, Institut BioSens, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Naučni Institut za prehrambene tehnologije i drugi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments