Otvoren 6. Novi Tvrđava teatar

       

Juče je u Vili Stanković u Čortanovcima otvoren 6. Novi Tvrđava teatar! Drugačije nego očekivano, predstava je zbog iznenadne i neočekivane promene vremena izvedena unutar Vile Stanković, kao potvrda prilagodljivosti teatra datim okolnostima!

Festival je svojim govorom otvorio glumac Igor Đorđević, pozivajući se u govoru na pozorište, na neoprostivu prirodu, kišu, umetnost, i vetar, i bio je ispraćen burnim aplauzom prepune Vile Stanković.

Jučerašnja predstava i njen muzičko-dramski koncept predstavlja pokušaj da se umetnička i vizuelna poetika likovnog stvaralaštva Milene Pavlović Barili prezentuje u teatru, kroz istorijski pogled na njen život i sve ono što ga je okruživalo. Izvanredna muzička osnova, autorska muzika Miodraga Kovačevića se bazira na tekstovima Mileninih pesama i čini okosnicu razvijanja dramske radnje, kroz ples, teatar pokreta i igru svetlosti i senke, dok je idejni pokretač i rukovodilac udruženja “Artista” Tijana Višković, koja je i nosilac projekta, tumačeći lik Milene donela stabilnost, emociju i empatiju prema turbulentnoj istoriji Mileninog života.

Autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: