Dvodnevni, sedmi po redu, Omladinski sajam turizma “OPENS Youth Fair” otvoren je juče 10. jula u centru Novog Sada.

Na Trgu slobode su izloženi štandovi gde se promoviše turistička ponuda, a tokom dve sajamske večeri nastupaće brojni plesni klubovi i biće predstavljeni adrenalinski sportovi. Kultura i umetnost biće promovisane putem radionica, a veče će biti upotpunjeno degustacijom i demonstracijom pravljenja bezalkoholnih koktela. Noćni bazar, upotpuniće sadržaj Sajma i ove godine, a muzički džez program “World jazz orchestra” biće predstavljen u Katoličkoj porti.

Omladinski sajam turizma trajaće još danas 11. jula, od 18 časova do jedan sat iza ponoći, u centru Novog Sada, na tri lokacije u starom jezgru grada, tačnije na Trgu slobode, u Katoličkoj porti i u OPENS kancelariji u Laze Telečkog br. 2. Ta kancelarija će u vreme trajanja Sajma biti otvorena od 18 do 21 čas, za sve koji žele da je obiđu i da se zabave. Program manifestacije je dostupan na OVOM LINKU.

Otvaranju 7. “OPENS Youth Fair” pod sloganom “Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja” prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je.

“Novi Sad je odavno širom otvorio vrata za sve mlade koji žele da se zabave i provedu, ali i da nešto novo nauče, da razmene znanja i iskustva, da pokažu svoje talente. Jer naš grad je, zahvaljujući Omladinskom sajmu turizma, učvrstio svoju poziciju kao centar mladih iz celog sveta. Ovaj sajam ne samo da je, kao prethodnica EXIT-a, festival spustio u centar grada, pa on tako živi i pre glavnih dešavanja na Petrovaradinskoj tvrđavi, već su u okviru njega otvarane i debate na kojima su mladi pokazivali svoju društvenu odgovornost”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

U toku programa svečanog otvaranja, u novootvorenoj OPENS kancelariji, prisutnima su se pored člana Gradskog veća za sport i omladinu, obratili i predsednik Upravnog odbora “EXIT” fondacije Ivan Petrović, zatim u ime OPENS-a Valentina Antić, kao i svetska prvakinja u mountinboard-u iz Novog Sada Senka Bajić koja je zvanično otvorila sedmi po redu sajam.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments