Otvoren konkurs NOA fest 2019 – Mlada grafika do 25. maja

       

Kulturni centar Novog Sada raspisuje konkurs za učešće na festivalu “NOA fest 2019”, koji će se održati po šesti put na više lokacija u Novom Sadu: u prostorima Likovnog salona i “Tribine mladih“ Kulturnog centra, kulturnoj stanici “Eđšeg“ i Kulturnom centru “Lab“.

Tema ovogodišnjeg festivala je Mlada grafika – autorski pristup grafičkom mediju.

Format: maksimalne dimenzije matrice 100×70, maksimalne dimenzije papira 120 x80 cm. Pravo učešća imaju autori do 40 godina starosti.

Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format, godina nastanka), kao i kratku biografiju na [email protected] najkasnije do 25. maja.

Prijavljeni radovi mogu biti izvedeni u svim tehnikama klasične ručne štampe, digitalne štampe i eksperimentalnih procesa. Pored navedenog, na festival mogu da se prijave radovi koji za svoju osnovu imaju ili jesu neko od dvodimenzionalnih grafičkih medija (grafički list, fotografija, tipo-dizajn, storyboard, itd).

Selektori ovogodišnjeg festivala odabraće tri autora koji će kao nagradu dobiti realizaciju samostalne izložbe u Likovnom salonu, “Tribini mladih“ KCNS i u KC “Lab“, 2020. godine.

Organizator, pored prostora i programske realizacije, obezbeđuje i dvojezični katalog-brošuru, koji će se štampati posle održavanja festivala, jer je predviđeno da se reprodukuju i fotografije sa programskih dešavanja. Rezultati konkursa biće objavljeni do 10. juna, a odabrani radovi dostavljaju se do 15. avgusta na adresu Kulturnog centra Novog Sada, Katolička porta 5, Novi Sad, sa naznakom za NOA FEST 2019.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments