Otvoren novi prostor Američkog kutka u Novom Sadu

       

Novi prostor Američkog kutka otvoren je juče, 29. novembra u Novom Sadu.

Američki kutak u Novom Sadu počeo je da radi na novoj adresi, u prostorijama na Keju žrtava racije koje se prostiru na preko 200 m2.

Otvaranju novog prostora prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, kao i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović. Američki kutak je zajednički projekat Ambasade SAD-a u Beogradu i Grada Novog Sada, započet 6. oktobra 2004. godine.

Članstvo u Američkom kutku je besplatno, a funkcioniše kao biblioteka, informativno-edukativni centar i mesto okupljanja građana sličnih interesovanja.

“Uticaji američke kulture na svakog od nas oduvek su bili  veliki– od filma, preko muzike, do literature – i ovakvo mesto, na lakši i svestraniji način, omogućava mlađim generacijama pristup  toj kulturi”, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović večeras na otvaranju novog prostora Američkog kutka u Novom Sadu.

On je istakao da je od osnivanja Američkog kutka u Novom Sadu, veliki broj Novosađana upoznao američku kulturu, te dodao da je novi prostor šansa da se programi koje oni pružaju obogate i približe većem broju građana.

“Naše dve zemlje povezuju decenije diplomatskih odnosa, za koje želimo da u budućnosti budu još snažniji. Mnogo toga nas povezuje i to treba da negujemo, a značajnu ulogu u tome, uveren sam, imaće upravo i Američki kutak u Novom Sadu”, kazao je predsednik Mirović.

“Posle 14 godina snažnog rada i brojnih uspeha, Američki kutak u Novom Sadu dobio je veći prostor. Zahvaljujući zajedničkom radu Grada, koordinatora Кutka, Кulturnog centra Novog Sada i ambasade SAD,  uspeli smo da obezbedimo ovako reprezentativan prostor u kojem će moći da se realizuju brojni sadržaji”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“U proteklih 14 godina Američki kutak u Novom Sadu stvorio je snažnu mrežu sa preko 7.000 članova i postao mesto okupljanja motivisanih ljudi, željnih novih znanja i na to smo ponosni”, kazao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Кajl Skat, dodavši da je Američki kutak u Novom Sadu jedan od najaktivnijih američkih kulturnih centara.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Borac
30/11/2018 08:44

Još nam samo fali Hrvatski i Albanski kutak pa da budu kompletni.

Shhh
05/12/2018 13:01
Reply to  Borac

Internet borac.

Boki
30/11/2018 11:50

Ambasador je Skot. (engl. Scott) Nijedan akcenat ni narečje engleskog ovde nemaju A u izgovoru. Dakle Skot je Skot!

Ja i ja
30/11/2018 12:20
Reply to  Boki