Otvorena humanitarna izložba “Poklon za budućnost”

       

Upriličeno je svečano otvranje prodajne izložbe slika koje su nastale na slikarskoj koloniji pod nazivom “Poklon za budućnost” nedavno održanoj u Petrovaradinu u okruženju crkve Gospe Snježne na Tekijama.

Organizator je Hrvatski kulturni centar u saradnji sa HKPD “Stanislav Prepre” i HKPD “Franjo Štefanović” iz Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za kulturu. Naime, hrvatski umetnici iz Subotice, Sombora, Belišća, Vukovara, Osijeka i Novog Sada uzeli su učešće u koloniji, a rezultat njihovog umetničkog rada su 32 slike izložene u Eđšegu koje će se aukcijski prodavati, a prihod od prodatih dela biće uplaćen novosadskom porodilištu.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine prof dr. Tihomir Vejnović zahvalio se organizatorima na donaciji, i rekao da je ona znak ne samo dobre volje, nego i dobrote i humanosti. On je napomenuo da se u novosadskoj Betaniji godišnje rodi oko sedam hiljada beba, i da svaka donacija i pažnja koje se usmeravaju prema budućnosti i deci predstavljaju humanost i dobročinstvo.

Otvaranju je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić

“Ovo je proizvod odlične saradnje Grada Novog Sada i Hrvatskog kulturnog centra, a najlepše od svega je što su i slikari veoma zadovoljni i što su sa oduševljenjem dali svoj nesebičan doprinos, a sve u cilju humanosti i jačanja prijateljstva. Zajedničko stvaranje slikara iz vojvođanskih i hrvatskih gradova, upravo u Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture, pokazatelj je da mi želimo kontinuirano da stvaramo najbolje uslove za razvoj kulture, umetnosti i interkulturalnog dijaloga”, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Hrvatski kulturni centar do sada je realizovao brojne projekte i učestvovao na važnim manifestacijama koje organizuju ustanove kulture u Srbiji, a prema rečima organizatora ova izložba pored humanitarnog karaktera predstavlja i simboličan izraz zahvalnosti za dobru saradnju sa Gradom Novim Sadom.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments